Književno veče Maje Volk

Maja Volk u Banatskom Aranđelovu

Udruženje građana „Sećanje na nekog“ je ovogodišnju sezonu književnih večeri otpočelo gostovanjem izuzetne književnice, dramaturga, filologa i muzičara – profesora dr Maje Volk.

Naime, dr Maja Volk je gostovala u Svečanoj sali Doma kulture u Banatskom Aranđelovu, 22. maja 2015. godine i predstavila tom prilikom svoju poslednju knjigu, u okviru promocije „Put oko sveta za 90 dana“.

Svečana sala Doma kulture bila je pomalo „tesna“, odnosno prvi put od kada se organizuju književne večeri u režiji udruženja građana „Sećanje na nekog“, zaista nije bilo dovoljno mesta za sve ljubitelje pisane reči, koji su se tiskali u želji da vide i čuju našu poznatu gošću…

Zahvaljujući Milomiru Bati Cvetkoviću, vlasniku izdavačke kuće „Nova poetika“, imamo izuzetnu čast da večeras ugostimo Maju Volk, koja će našoj publici predstaviti svoju poslednju knjigu. Međutim, posetioci će biti u prilici da uživaju i u drugim talentima naše gošće, koja će uz pratnju Aleksandra Vavića, muzicirati na gitari…

– istakla je ovom prilikom Angelina Dimitrijević, domaćin književne večeri.

Maja Volk je diplomirala dramaturgiju na Fakultetu dramskih umetnosti a engleski i španski jezik na Filološkom fakultetu u Baogradu. Takođe, Maja govori i francuski, italijanski i portugalski jezik.

Maja Volk predaje od 1992. godine predaje na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, a njen poseban doprinos vidljiv je u oblasti spajanja umetničke muzike i dramaturgije.

U svojoj karijeri održala je više od 60 koncerata latinoameričke muzike i portugalskog fada, snimila je više albuma latino i filmske muzike, osnivač je i član orkestra „Beogradski fadisti“, kao i član tria „Ženijal“.

Ova izuzetna umetnica dokazala se i u svetu književnosti, objavljujući romane i poeziju za decu, zatim dela iz oblasti dramaturgije, pisala je i scenarija za filmove ali i knjige koje promovišu zdravu hranu i zdrav način života.

Do gostovanja Maje Volk došlo je zahvaljujući poznanstvu i prijateljstvu Milomira Bate Cvetkoviće, vlasniku izdavačke kuće „Nova poetika“, i Angeline Dimitrijević, osnivača udruženja građana „Sećanje na nekog“, koja je takođe izdala svoj knjigu „Priča o lala Lazi i njegovom salašu“ za „Novu poetiku“.

Na samom kraju, ove nezaboravne književno-muzičke večeri, Milomir Bata Cvetković je najavio nova gostovanja u Banatskom Aranđelovu i drugih vrsnih autora koji izdaju za „Novu poetiku“.

Dobro nam došli….

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment