Završeno takmičenje u kuvanju riblje čorbe

Pobednici - kotlić 2015

Ove godine je po osmi put, u sklopu manifestacija koje prate seosku slavu, organizovano takmičenje u kuvanju riblje čorbe.

Kao i prethodnih godina, akcenat je bio pre svega na okupljanju meštana i njihove rodbine, koja se u zavičaj na par dana obrela iz raznih delova Vojvodine, Srbije i Evrope.

Bila je to prilika da se stari priljatelji ponovo okupe i podsete anegdota iz nekih davnih vremena, dok se vreme kratilo uz ukusne zalogaje i hladna pića, a čorbe lagano krčkale u velikim čađavim kotlićima…

Takmičarski deo trajao je od 15 do 19 časova, kada su kapiteni ekipa predali uzorke i nestrpljivo iščekivali ishod…

Tročlani žiri na iskušenjimaTročlani žiri, u sastavu Jovan Dimitrijević, Mihajlo Obradov i Dana Čokolov, imao je težak zadatak, budući da je među 40 takmičara, odnosno isto toliko uzoraka riblje čorbe, trebalo odabrati najbolju.

Na kraju, žiri je doneo odluku da treće mesto pripadne Mendregiš Branku iz Banatskog Aranđelova, drugo mesto zauzeo je Nović Ervin iz Rabea, dok je najbolja riblja čorba ove godine po mišljenju žirija „skrčkana“ u kotliću Bjelobabe Tomislava.

Najbolji takmičari nagrađeni su domaćim kulinarskim proizvodima i peharima, dok ostalim učesnicima želimo više sreće i kulinarskog umeća sledeće godine.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment