Počela nova sezona Potiske lige

Potiska liga sezona 2015-2016

Kraj avgusta obeležio je početak nove sezone Potiske međuopštinske fudbalske lige.

Prethodne sezone klubovi sa područja FSO Novi Kneževac-Čoka igrali su jednu, dok su klibovi sa područja FSO Kanjiža-Senta-Ada igrali drugu opštinsku ligu, nakon više godina zajedničkog nastupanja u okviru Potiske međuopštinske lige.

Mali broj klubova u svakoj od pomenutih liga, kao i trokružni sistem takmičenja pokazao se kao neefikasan i nezanimljiv, ne uzimajući u obzir loš kvalitet fudbala.

Navedeni razlozi podstakli su čelnike ova dva opštinska fudbalska saveza da takmičenje ponovo organizuju kroz zajedničku Potisku međuopštinsku ligu, koja danas broji 12 klubova i čiji prvak obezbeđuje direktan plasman u viši rang takmičenja, Subotičku područnu ligu.

Klubovi sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo sezonu su počeli promenljivo. Slavija je iz prva dva kola upisala tri, a Hajduk četiri boda.

Naime, Slavija je u prvom kolu, odigranom 30. avgusta 2015. godine, pobedila na gostovanju u Oromu ekipu Šampiona sa 2:1. Sa druge strane, Hajduk je kod kuće pobedio Jedinstvo iz Srpskog Krstura sa 2:0.

U drugom kolu, odigranom 06. septembra 2015. godine, Slavija je na domaćem terenu poražena od Jadrana iz Sanada, rezultatom 2:1, dok je Hajduk izborio remi na teškom gostovanju Tisi iz Adorjana, bilo je 0:0.

U nardnom kolu Slavija gostuje ekipi Čoke iz istoimenog grada, dok će Hajduk kod kuće dočekati neugodnu ekipu Tise iz Padeja.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment