Potpisani ugovori za sanaciju sportskih objekata

Potpisivanje ugovora

U sredu, 07.10.2015. godine, u zgradi Opštinske uprave opštine Novi Kneževac potpisani su ugovori između predsednika opštine Dragana Babića i predstavnika sportskih klubova o dodeli sredstava za održavanje sportskih objekata.

Sredstva su dodeljena nakon postupka javnog oglasa koji je sprovela Komisija za dodelu sredstava za izgradnju i održavanje sportskih objekata.

Pomenuta sredstva su dobili fudbalski klub „Ganičar“ iz Đale, fudbalski klub „Hajduk“ iz Podlokanja, fudbalski klub „Slavija“ iz Banatskog Aranđelova i kajakaški klub „Obilić“ iz Novog Kneževca.

Predstavnici „Slavije“ i „Hajduka“, timova sa područja naše mesne zajednice, konkurisali su za pomenuta sredstva u cilju obezbeđenja dela neophodnih finansijskih sredstava za realizaciju projekata na zameni ograde oko stadiona.

Činjenica je da dodeljena sredstva neće biti dovoljna za realizaciju kompletnog projekta, čija je predračunska vrednost više od 650 hiljada dinara… Ipak, sa dobijenim novcem bićemo u mogućnosti da izvršimo zamenu jednog dela ograde, dok će drugi deo biti zamenjen kada se za to steknu uslovi…

– istakao je Rade Gojković, sekretar FK „Slavije“.

Treba napomenuti da je prošle godine za sanaciju sportskih objekata, putem javnog konkursa, podeljeno 3 miliona dinara, i to za sanaciju klupskih prostorija FK „Obilić“ iz Novog Kneževca čak 2,7 miliona i 300 hiljada za zamenu ograde oko stadiona FK „Jedinstvo“ iz Srpskog Krstura.

Ove godine su opredeljena sredstva, u ukupnom iznosu od 800 hiljada dinara, podeljena između četiri sportska kolektiva, pa tako niti jedan od klubova nije dobio dovoljno sredstava da realizuje svoje infrastrukturne projekte.

Ipak, ohrabruje težnja čelnika opštine Novi Kneževac da pomognu sve sportske kolektive na teritoriji opštine, kako bi isti obezbedili bar minimum neophodnih infrastrukturnih uslova za treninge i takmičenja.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment