Zamenom unutrašnjeg osvetljenja poboljšaće se uslovi nastave

Stara neonska rasveta

Ovih dana najavljen je početak radova na adaptaciji unutrašnjeg osvetljenja u prostorijama Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ – izdvojeno odeljenje u Banatskom Aranđelovu i Predškolske ustanove „Srećno dete“ – izdvojeno odeljenje u Banatskom Aranđelovu.

Radovi na zameni stare neonske rasvete novom rasvetom na bazi LED svetiljki obuhvatiće demontažu postojećih svetiljki i na njihova mesta, na već postojeće izvode električnih instalacija, montažu novih svetiljki sa LED izvorima svetlosti.

Ukupna cena radova na zameni unutrašnje rasvete iznosi oko 2,2 miliona dinara, a neophodna sredstva za realizaciju ovog projekta obezbedili su Pokrajinski sekretarijat za energetiku i mineralne sirovine i opština Novi Kneževac. 

Izvođač radova na zameni unutrašnjeg osvetljenja je preduzeće „Ekonomistelektro“ doo iz Beočina, čiji radnici će u narednih nekoliko dana otpočeti sa radovima na montaži nove rasvete.

Zamenom unutrašnje rasvete, odnosno postavkom novih LED svetiljki obezbediće se, pre svega, viši stepen energetske efikasnosti koji se ogleda u uštedi potrošnje električne energije, što je osnovni cilj ovog projekta, kao i mnogo bolji i prijatniji uslovi za pohađanje nastave. Posebno loši uslovi, kada je reč o osvetljenju, su u prostorijama vrtića, što će ovom prilikom biti otklonjeno, tako da će mališani moći u potpunosti da uživaju u radostima igre i druženja

– istakla je Katarina Nikolin, pomoćnik predsednika opštine i koordinator ovog projekta.

Adaptacija unutrašnjeg osvetljenja ima za cilj da obezbedi, kao što je već rečeno, energetsku efikasnost, prijatnije uslove za boravak i pohađanje nastave, prirodniji izvor svetlosti, jednostavno i bezbedno održavanje i slično.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment