Slab uvol nije pokvario raspoloženje lovaca

Kočovatska lisica 2016 - učesnici hajke

Proteklog vikenda, 30. januara 2016. godine, održana je tradicionalna hajka na kočovatsku lisicu u organizaciji LU „Kočovat“ iz Banatskog Aranđelova.

Kao i svih prethodnih godina, poseta pomenutoj lovno-turističkoj manifestaciji bila je veoma dobra i okupila veliki broj posetilaca i meštana.

Učešće na ovogodišnjoj manifestaciji uzelo je oko 80 lovaca. Domaćini iz Banatskog Aranđelova su se nadali i većem broju učesnika, međutim, da li zbog magle ili činjenice da su istog dana priređene hajke u još nekim banatskim lovištima, zadovoljni su i ovolikim brojem lovaca koji su došli iz Subotice, Kikinde, Mokrina, Novog sada, Novog Kneževca i drugih mesta.

Na samom početku, priređen je bogat banatski doručak, kojim je domaćin dočekao sve goste i učesnike hajke, nakon čega je usledio izlazak u lovište, nadaleko čuveni „Kočovat“… 

Kočovatska lisica 2016 - odstreljena lisicaUpravnik lovišta Dušan Vranković kaže da je izlazak na teren u potes Kočovat, koji se nalazi na samoj rumunskoj granici, bio uspešan bez obzira na otežavajuće okolnosti zbog magle.

Oštrog oka bio je Nikola Arađanski iz Kikinde, koji je jedini imao ulov. On je precizno nanišanio lisicu, pa je zaslužio nagradu domaćina, da u ovdašnjem lovištu odstreli jednog srndaća.

Hajka je protekla u najboljem redu. Pored jedne odstreljenje lisice, viđeno je više jeidnki ovog predatora i nekoliko neuspelih pokušaja, a jedna lisica je utekla ranjena. Šakali nam takođe u poslednje vreme zadaju dosta brige, ali ovog puta su se pritajili tako da ih učesnici hajke nisu uočili

– raportira Vranković.

Domaćini iz LU „Kočovat“ naglašavaju da odstrel predatora na manifestaciji nije najvažniji, nego je prevashodni cilj da gosti uživaju u prirodi i celodnevnom druženju, koje je u Lovačkom domu u Banatskom Aranđelovu potrajalo do večeri.

Do narednog susreta, dobar pogled!

Tekst – Milorad Mitrović

Fotografije – Miroslav Miša Jegdić

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment