Slavija startovala sa pripremama, Hajduk poražen u Subotici

Početak priprema - fk SlavijaU nedelju, 28. februara 2016. godine, FK „Slavija“ otpočela je sa pripremama za nastavak prevenstvene trke u Potiskoj fudbalskoj ligi.

Na prvom okupljanju ove godine okupilo se petnaest fudbalera, dok igrački kadar broji 26 registrovanih igrača.

Za nastavak sezone, ekipa je u osnovi ostala nepromenjena, mada su u redove Slavije došla i dva nova igrača, koja će pojačati konkurenciju u sredini terena, odnosno napadačkom redu.

Okupljenim igračima obratio se Rade Gojković, tehnički sekretar i trener kluba, koji je tom prilikom pozdravio igrače, poželeo dobrodošlicu novajlijama i najavio ozbiljan rad tokom pripremnog perioda.

Za sada dogovorene su tri prijateljske utakmice u sklopu priprema za nastavak prvenstva, dve protiv ekupe Horgoša i jedna protiv Graničara iz Đale.

Takođe, iz uprave kluba smo saznali da je do početka drugog dela prvenstva planirano i izvođenje radova na montaži nove panelne ograde na stadionu.

Nadamo se da ćemo do početka prolećnog dela prvenstva Potiske fudbalske lige uspeti da završimo radove na postavljanju i montaži dve strane nove panelne ograde na stadionu. Dinamika pomenutih radova će zavisiti od toga da li ćemo uspeti da obezbedimo potrebna finansijska sredstva za radove na montaži, kao i od vremenskih uslova, budući da postavljanje ograde iziskuje ukopavanje i zalivanje betonom nosećih stubova, a trenutno je travnata podloga na stadionu natopljena vodom, pa bi isušivanje zemljišta takođe moglo prouzrokovati kašnjenje… Inače, materijal za panelnu ogradu za dve strane stadiona, u dužini od 190 metara, je već nabavljen i isporučen od strane preduzeća „Kapije i ograde“ doo Veternik

– istakao je Damir Nedeljkov, član uprave kluba.

Vrednost materijala za dve strane nove ograde je skoro 345 hiljada dinara, a sredstva su obezbeđena preko konkursna kod opštine Novi Kneževac. Za radove na montaži ograde, kao i neophodan materijal, odnosno pesak, šljunak, cement, armaturu i slično, potrebno je još oko 200 hiljada dinara.

Sa druge strane, o čemu smo već pisali, renovirane su i prostorije svlačionica i kupatila, za šta je deo sredstva obezbeđen putem konkursa kod Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, u visini od 300 hiljada dinara, dok je ostatak sredstava u visini od 100 hiljada dinara obezbeđen od strane mesne zajednice Banatsko Aranđelovo.

Iz uprave kluba najavljuju da će i u narednom periodu aplicirati putem konkursa, kod pokrajinskih sekretarijata i opštine Novi Kneževac, u nameri da se obezbede neophodna finansijska sredstva za uređenje klupske infrastrukture, gde se pre svega misli na završetak radova na postavljanju ostale dve strane ograde na stadionu.

Kada je reč o planovima za nastavak takmičarske sezone Gojković je istakao da se, i pored činjenice da ekipa trenutno zauzima osmo mesto na tabeli (od dvanaest), ne odustaje od zacrtanog cilja – plasman među prvih pet ekipa.

Kada je reč o Hajduku, ekipa je već u trenažnom procesu, pa su Podlokanjčani proteklog vikenda odigrali i prvu prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za nastavak sezone.

Hajduk je gostovao ekipi Solida u Subotici, koji nastupa u subotičkoj gradskoj ligi. Ekipa domaćina je bila za nijansu bolja i pobedila rezultatom 3:2.

Iako razultat nije bio u prvom planu, važno je istaći da Hajduk u ovom meču nije nastupio u najačem sastavu, zbog odsutnosti nekolicine standardnih prvotimaca, što upućuje na zaključak da će ekipa u nastavku pružati još bolje partije.

Hajduk je, posle prvog dela prvenstvene trke, na drugom mestu, odnosno Podlokanjčani zaostaju za vodećom ekipom Jadrana iz Sanada svega tri boda.

Ipak, uprava Hajduka smatra da će sezona biti uspešna i ukoliko klub na kraju iste zadrži plasman u okviru prve tri pozicije na tabeli, što se u ovom trenutku čini kao realan cilj.

Kao što je to bio slučaj i do sada, pratićemo utakmice naših ekipa i u prolećnom delu prvenstva, uz želju da Slavija i Hajduk zabeleže što bolji plasman na kraju tekuće sezone u Potiskoj ligi.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment