Na kraju prvenstvene trke Hajduk vicešampion

Poslednje kolo 2015-2016

Proteklog vikenda odigrano je poslednje ovosezonsko kolo Potiske međuopštinske lige. Sa zadovoljstvom možemo konstatovati da su ekipe sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo u sezoni za nama ostvarile zapažene rezultate.

Naime, Hajduk iz Podlokanja je takmičarsku sezonu završio na drugoj a Slavija iz Banatskog Aranđelova na šestoj poziciji u konkurenciji 12 ekipa.

Dok se za rezultate Slavije može reći da su očekivani, odnosno na nivou nekoliko prethodnih sezona, Hajduk je veoma prijatno iznenadio igrom i rezultatima, te se sasvim opravdano našao na drugom mestu sa naslovom viceprvaka.

U pretposlednjem kolu prvenstvene trke upravo u Banatskom Aranđelovu, 05. juna 2016. godine, odigran je veliki derbi između gore pomenutih ekipa. Epitet derbija ova utakmica je u potpunosti opravdala, budući da je viđen veoma kvalitetan meč sa nekoliko izglednih prilika pred oba gola i pored činjenice da je isti pratila velika tenzija, kao posledica višedecenijskog sportskog rivalstva.

Ekipa Hajduka je uspela da iskoristi jednu od svojih prilika i preko Fehera postigla odlučujući pogodak u 78. minutu utakmice za konačnih 0:1 i veliko slavlje gostujuće ekipe, sa jedne, odnosno razočarenje sa druge strane. Bez sumnje, u predstojećim sezonama bićemo svedoci još mnogo uzbudljivih i neizvesnih mečeva između Slavije i Hajduka.

Na kraju, treba pomenuti i rezultate u poslednjem kolu odigranom 12. juna 2016. godine. Hajduk je kod kuće ugostio ekipu Graničara iz Đale, dok je Slavija gostovala ekipi Tromeđe u Majdanu.

Podlokanjčani su kod kuće najpre gubili posle prvog dela meča sa 0:1, da bi u nastavku slomili otpor gostiju iz Đale sa dva pogotka i potpuno preokrenuli rezultat, za konačnih 2:1.

Slavija je u Majdanu odigrala meč bez golova, iako su obe ekipe imale par povoljnih prilika za pogodak i periode bolje igre tokom utakmice.

Dakle, pomalo neočekivano Hajduk je odigrao sezonu za nama konstantno, na veoma visokom nivou i potpuno zasluženo se našao na drugom mestu. Uz malo sportske sreće mogli su Podlokanjčani i do naslova prvaka, pa i plasmana u viši rang takmičenja, što bi za ovako malo mesto bio izuzetan uspeh.

Slavija je sa druge strane ostvarila rezultate na nivou nekoliko prethodnoh sezona, iako se stiče utisak da su momci iz Banatskog Aranđelova mogli mnogo više od šeste pozicije na tabeli, budući da su prvi deo sezone odigrali daleko ispod svojih mogućnosti, pa ni odlične igre tokom ovog proleća nisu mogle da bitnije poprave konačnu poziciju na tabeli.

U narednoj sezoni svi su izgledi da će biti više takmičarskih ekipa, odnosno da će se broj ekipa povećati sa sadašnjih 12 na čak 15 timova, pa će liga biti zasigurno još zanimljivija i neizvesnija.

Do početka nove sezone, sportski pozdrav!

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment