Najbolja čorba Šandora Petera

Najbolji takmičari 2016

Protekle subote, u sklopu višednevne proslave seoske slave, održano je deveto po redu takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Kotlić 2016“, u organizaciji mesne zajednice Banatsko Aranđelovo.

Ove godine učešće u takmičenju uzelo je 38 ekipa, koje su se okupile sa svih strana severnog Banata, odnosno iz Kikinde, Čoke, Sanada, Novog Kneževca, Đale, Majdana… Takođe, bilo je gostiju i iz Novog Sada, Subotice, Kanjiže…

Kao i proteklih godina, centralni park u Banatskom Aranđelovu bio je prepun meštana i njihovih gostiju, koji su uživali u vrelom letnjem danu, druženju i razgovoru sa starim poznanicima, uz hladna pića i ukusne riblje čorbe, kao i razna druga jela koja su se našla za stolovima svake od ekipa…

Što se samog takmičenja tiče isto je počelo u 15 časova, a 38 takmičarskih ekipa imalo je puna četiri sata za pripremu riblje čorbe. Proglašenje pobednika bilo je planirano za 19:30 časova.

Članovi žirija u posluZa ovogodišnje nadmetanje organizatori su se potrudili da oforme stručni žiri od profesionalnih kuvara, pa su tako isti činili Marica Jočić, Valerija Krstić i Duško Radin.

Nakon više od polučasovnog degustiranja takmičarskih čorbi, žiri je doneo odluku da je najbolju riblju čorbu pripremio Peter Šandor iz Novog Kneževca, drugo mesto pripalo je Vlahov Dragoslavu, takođe iz Novog Kneževca, dok je treće mesto zauzeo Dimitrijević Goran iz Banatskog Aranđelova.

Najboljim takmičarima čestitala je i uručila prigodne poklone i pehare predsednica žirija Marica Jočić.

Nadamo se da su sve takmičarske ekipe uživale u prijatnom ambijentu seoskog parka, druženju i kuvanju, te da će uzeti učešće i u narednim godinama na našem takmičenju.

Do ponovnog susreta, najboljim takmičarima čestitamo, dok ostalim učesnicima želimo više sreće i kulinarskog umeća naredne godine.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment