Nagrade za najlepše okućnice u Banatskom Aranđelovu

Ukradene table

Meštani Banatskog Aranđelova proslavili su Dan mesne zajednice i ujedno pravoslavni praznik Sabor svetog arhangela Gavrila, slavu ovdašnjeg pravoslavnog hrama. Praznovanje je otpočelo još za vikend, a završeno je večernjom službom uz osvećenje i rezanje slavskog kolača.

Povodom praznika Aktiv žena ocenjivao je i nagradio najuređenije okućnice. Prvu nagradu odnelo je dvorište Đurđine Bjelobabe, drugu Eve Mesaroš a treću Bogdane Nešić. U konkurenciji najuređenijih uličnih prostora ispred kuće prva nagrada dodeljena je Radovanu Vrugiću, druga Đurici Radinu i treća Valeriji Remete.

Između dva praznika došlo je do smene vlasti u novokneževačkoj opštini, a teškoća ima jer raspolažemo sa veoma skromnim sredstvima. Ipak, radilo se na rekonstrukciji vodovodne mreže u Sigetu, uspeli smo da ogradimo teren na fudbalskom igralištu, a najviše je bilo ulaganja u tekuće održavanje. Nove opštinske vlasti najavljuju da će se unaprediti komunalna infrastruktura i da ćemo u selu imati stalnu tročlanu komunalnu ekipu

– kaže predsednik Saveta MZ Banatsko Aranđelovo Dragan Nedeljkov.

Banatsko Aranđelovo raspolaže s manje para nego ranije, jer je istekao samodoprinos, pa se može računati samo na 1,1 milion dinara iz budžeta opštine. Novi samodoprinos, kaže Nedeljkov, nije raspisivan jer nije postojalo raspoloženje meštana. Naime, oni su godinama izdvajali za samodoprinos, a onda su gledali kako druga sela bez samodoprinosa dobijaju za iste potrebe novac direktno od opštine.

Praznik je u selu propraćen takmičenjem u kuvanju riblje čorbe uz učešće 37 ekipa. Pobednički pehar osvojio je Peter Šandor iz Novog Kneževca, drugi je bio Dragoslav Vlahov iz Novog Kneževca, a treći Goran Dimitrijević iz Banatskog Aranđelova.

Aktiv žena priredio je izložbu rukotvorina, a od 40 prikazanih radova prvonagrađena je umetnička slika Melite Cukor, koja je dobila i drugu nagradu za vez, a treća nagrada pripala je Amaliji Gomboš za vez.

Započet je i turnir u malom fudbalu koji će potrajati do 12.avgusta.

Izvor – Milorad Mitrović, objavljeno u novosadskom listu “Dnevnik” dana 27.07.2016. godine

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment