Nastavak prvenstvene trke

Proteklog vikenda, u nedelju 26.03.2017. godine sa početkom od 16:30 časova, odigrane su utakmice 14. kola Potiske međuopštinske lige u fudbalu.

U prvom prolećnom kolu zabeleženi su uglavnom očekivani rezultati, pa su tako favoriti u većoj meri opravdali očekivanja i potvrdili svoje kandidature za najviši plasman.

Kada je reč o ekipama sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, Hajduk je u nastavak prvenstva ušao sa druge a Slavija sa treće pozicije, a nakon odigranog 14. kola Hajduk je i dalje na drugoj poziciji, s tim da je smanjio prednost prvoplasiranog Horgoša 1911, koji je upravo sa Slavijom remizirao kod kuće. Sa druge strane, Slavija je usled remija izgubila treću i sada se nalazi na četvrtoj poziciji na tabeli.

Hajduk je sa gostovanja ekipi Jedinstva u Srpskom Krsturu doneo čitav plan, pobedivši domaćina sa ubedljivih 4:2.

Slavija je na gostovanju trenutnom lideru ekipi Horgoša 1911 osvojila samo bod, imajući u vidu da su momci iz Banatskog Aranđelova bili za nijansu bolja ekipa ali nažalost nisu uspeli da realizuju neku od svojih izglednih prilika. U svakom slučaju, derbi je opravdao očekivanja, obe ekipe su pružile dobru partiju, pokazale visok stepen motivacije i želje kako bi start prolećnog dela prvenstva započeli uspešno…

U narednom prvenstvenom kolu, Hajduk će na neutralnom terenu, zbog kazne, dočekati ekipu Horgoša 1911 u novom derbiju dve trenutno prvoplasirane ekipe. Susret ovih rivala mogao bi da u velikoj meri odredi dalji tok prvenstva, jer u slučaju pobede Hajduka situacija bi se veoma zakomplikovala a bodovna razlika između ovih rivala svela na tri boda, dok bi u slučaju pobede Horgoš 1911 gotovo otklonio sve dileme oko pobednika prvenstva.

Slavija će kod kuće, naredne nedelje, dočekati ekupu Tise iz Padeja. Pomenute ekipe trenutno zauzimaju četvrtu, odnosno treću poziciju i sasvim opravdano se očekuje još jedna odlična utakmica starih rivala.

Nadamo se da će naše ekipe u predstojećem kolu pružiti još bolje partije i zabeležiti nove pobede, te tako zadržati visok plasman na tabeli.

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment