Opštinska smotra folklora u Banatskom Aranđelovu

Kulturno umetničko društvo „Dr Gavrilo Pekarović“ iz Banatskog Aranđelova bilo je domaćin tradicionalne opštinske smotre folklora, koja je organizovana 01. aprila 2017. godine u velikoj (fiskulturnoj) sali Doma kulture, sa početkom u 17 časova.

U pomenutoj kulturnoj manifestaciji učešće su, pored domaćina, uzela i sledeća kulturno umetnička društva „Tisađenđe“ i „Banat“ iz Novog Kneževca, kao i „Milan Ajvaz“ iz Srpskog Krstura.

Smotri folklora prisustvovali su predsednik Saveta mesne zajednice Deže Čejtei, ali i drugi visoki zvaničnici opštine Novi Kneževac, poput predsednika Skupštine opštine Nandora Ujheljija, zamenika predsednika opštine Čile Oros Urban, načelnice Odeljenja za budžet i finansije u Opštinskoj upravi Bojke Jančić, članica Opštinskog veća Aleksandre Ranković i Irene Slavković, narodnog poslanika Radovana Jančića…

Publika je u potpunosti ispunila fiskulturnu salu i uživala u igri i pasmi opštinskih folkloraca. U programu koji je, na zadovoljstvo publike trajao gotovo dva časa, prvo su se predstavili najmlađi, zatim nešto stariji folklorci i na kraju smo uživali u nastupima seniorskih sastava.

Cilj opštinske smotre folklora pre svega ogleda se u očuvanju tradicije, odnosno nastojanju da se od zaborava otrgnu stare narodne igre i pesme sa ovih prostora,

Ovogodišnja smotra folklora je organizovana od strane KUD „Dr Gavrilo Pekarović“ iz Banatskog Aranđelova i potpomognuta od strane mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, opštine Novi Kneževac, Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ i Lovačkog udruženja „Kočovat“ iz Banatskog Aranđelova.

Fotografije – sajt opštine Novi Kneževac

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment