Posle pauze, nove pobede

Proteklog vikenda odigrane su utakmice 16. kola Potiske međuopštinske lige u fudbalu, nakon prinudne jednonedeljne pauze, budući da su sve utakmice prethodnog, 15. prvenstvenog kola, odložene zbog problema sa redarskim službama.

Naime, usled novih zakonskih propisa sve sportske priredbe u našoj zemlji, bez obzira na granu sporta i nivo takmičenja, počevši od 1. januara 2017. godine trebalo bi da obezbeđuju privatne agencije za obezbeđenje. Problem je u činjenici da, pre svega, u bližoj okolini Banatskog Aranđelova nema agencija ovog tipa koje su u mogućnosti da obavljaju ovu vrstu posla, bilo iz razloga što nemaju dovoljno ljudskih ili poslovnih kapaciteta, bilo iz razloga što iste ne nalaze svoj finansijski interes u obezbeđivanju sportskih priredaba.

Sa druge strane, važno je napomenuti da unajmljivanje redarske službe u značajnoj meri povećava troškove takmičenja, te ova vrsta izdatka za sve klubove predstavlja ogroman teret za, i onako male, budžete koji jedva da su dovoljni za servisiranje osnovnih troškova takmičenja…

Tako su se i klubovi iz Potiske međuopštinske lige našli u problemu jer nisu bili u mogućnosti da angažuju agencije za obezbeđenje koje bi obavljale poslove redarske službe na utakmicama, pa su iz tog razloga odložene sve utakmice prošlog kola, kako bi se u međuvremenu pronašlo neko alternativno rešenje i prvenstvo regularno nastavilo. 

Za sada, rešenja još uvek nema, te je upitno i odigravanje narednog kola, budući da Policijska uprava Kikinda insistrira na doslednoj primeni važeće zakonske regulative.

Kada je reč o odigranim utakmicama proteklog vikenda, klubovi sa područja mesne zajednice Banatsko Aranđelovo zabeležili su nove pobede.

Tako je Slavija, teže nego što se očekivalo, savladala na gostovanju u Tornjošu ekipu domaćeg Radničkog, rezultatom 2:1.

Radnički je odlično otvorio meč, agresivno vršeći pritisak na zadnju liniju Slavije i poveo, golom posle prekida, u ranoj fazi utakmice. Ipak, naši momci su uspeli da se konsoliduju u nastavku prvog dela i da se do odlaska na odmor, najpre, u potunosti oslobode početnog pritiska domaćina a zatim preuzmu inicijativu i postignu izuzetan gol iz daljine preko Ištvana Husaka.

U drugom delu utakmice Slavija je konstantno imala inicijativu, veći posed lopte i nekoliko izglednih prilika, što je i rezultiralo pobedonosnim golom koji je postigao Božin, petnaestak minuta pre kraja ovog uzbudljivog meča.

Sa druge strane, Hajduk je na gostovanju u Padeju, pobedio više nego ubedljivo ekipu Tise, rezultatom 4:1 i tako zadržao drugu poziciju na tabeli i realne izglede da se do kraja prvenstvene trke bori na lidersku poziciju.

U narednom kolu, ukoliko se isto bude odigralo zbog prethodno navedenih razloga, planirano je da Hajduk dočeka ekipu Radničkog, dok bi Slavija kod kuće trebalo da ugosti ekipu Tromeđe iz Majdana.

 

 

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment