Lidija Ćirić i Milorad Novaković gosti književne večeri

Udruženje građana „Sećanje na nekog“ iz Banatskog Aranđelova organizovalo je proteklog vikenda još jedno u nizu književnih večeri, čiji gosti su ovoga puta bili istaknuti autori iz Beograda Lidija Ćirić i Milorad Novaković.

Lidija Ćirić je rođena u Beogradu, po zanimanju je, kako sama reče, majka, dečiji frizer, pisac i pesnik. Do sada je objavljivala svoje radove u književnim časopisima „Polja“ i „Istok“.

Lidija je na književnoj večeri predstavila svoj prvi roman „Rekvijem za jedan dan“ i zbirku poezije „Kabanica za suze“.

Milorad Novaković je po zanimanju ekonomista, a po vokaciji pisac. Prezentovao je svoj roman o snu, u sedam snivanja,  pod nazivom „Dilkan bre“ i roman „Glamočko gluvo“.

Angelina Dimitrijević, domaćin i veliki entuzijasta, žena koja je izuzetno predana organizaciji svake književne večeri u Banatskom Aranđelovu, bila je veoma zadovoljna količinom pozitivne energije koja ispunila Svečanu salu Doma kulture, što je na kraju rezultiralo ozarenim licima svih posetilaca.

Nakon promocije organizovano je druženje sa spisateljima u prostorijama seoske Biblioteke.

Po rečima gospođe Angeline, seoska Biblioteka je posebno mesto u Banatskom Aranđelovu, mesto na kom se okupljaju spisatelji i ljubitelji pisane reči.

Na samom kraju, Dimitrijevićeva je najavila novo druženje već krajem aprila, kada će biti organizovana promocija knjige „Iluzionisti“, Mileta Klepića iz Novog Kneževca.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment