Mile Klepić gost književne večeri

U Svečanoj sali Doma kulture u Banatskom Aranđelovu, dana 29.04.2017. godine, organizovano je književno veče čiji je gost bio autor iz naše sredine Mile Klepić.

Angelina Dimitrijević, iz Udruženja građana „Sećanje na nekog“, još jednom se potrudila da čitalačkoj publici u Banatskom Aranđelovu predstavi izuzetnog književnika, autora iz Novog Kneževca, koji je rođen i proveo svoje detinjstvo u Podlokanju. Upravo najveći broj pripovedaka koje piše, Klepić je posvetio ovom period svog života i sećanjima koja ga za isti vežu…

Mile Klepić je ovom prilikom predstavio dve svoje knjige, i to „Nebraska i druge priče“ i najnoviju zbirku priča „Iluzionisti“, koju je izdao „Banatski kulurni centar“ iz Novog Miloševa.

Promociji su prisustvovali pored samog autora i gosti, koji su čitali delove iz pomenutih knjiga, Vesna Ristić i Radovan Horvatov. 

Od 17 objavljenih pripovedaka u zbirci „Iluzionisti“, čitalačka javnost iz naše opštine imala je priliku da neke pročita u „Novokneževačkim  novinama“, tokom 2015. godine, dok su novine  još izlazile i da uživaju u junacima iz neposredne okoline koje su neki i prepoznavali.

Mile Klepić je govorio o svojim sećanjima, dočarao razne situacije iz detinjstva, na način kako su se iste dogodile ili kako ih je on doživeo.

Klepić je zasigurno hroničar vremena koje polako nestaje, sećanja koja lagano otiču poput ravničarskih reka, koja se gube na horizontu tihog i mirnog Banata…

Druženje sa autorom, kao i potpisivanje knjiga koje je upriličeno, nastavljeno je u prostorijama seoske Biblioteke.

Fotografije – Angelina Dimitrijević

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment