Hajduk u pobedonosnom nizu

Proteklog vikenda odigrano je 22. kolo Potiske međuopštinske fudbalske lige, nakon kojeg je Hajduk ostao jedina neporažena ekipa ovog proleća, odnosno ekipa iz Podlokanja je ostvarila osam pobeda iz isto toliko utakmica u drugom delu sezone.

Podlokanjčani su tako, najpre, pobedili ekipu Čoke u gostima rezultatom 0:1, zatim je kod kuće savladana ekipa Jedinstva iz Martonoša sa 6:1 i u proteklom kolu je na gostujućem terenu Hajduk bio bolji od Graničara iz Đale sa minimalnih 0:1.

Ovom zaista sjajnom serijom dobrih rezultata Hajduk je uspeo da se, bar na kratko, izjednači na tabeli po broju osvojenih bodova sa liderom Horgošem 1911, uz napomenu da Horgošani imaju meč manje, kao i da je međusobna utakmica ovih rivala iz 15. kola odložena, te će borba za titulu biti sasvim sigurno neizvesna do samog kraja.

Sa druge strane, Slavija ove sezone takođe ostvaruje dobre rezultate i trenutno se nalazi na trećoj poziciji. 

U 20. kolu Slavija se sa gostovanja ekipi Jedinstva iz Martonoša vratila sa tri boda, pobedivši rezultatom 1:4. Zatim je kod kuće pobeđena ekipa Graničara iz Đale sa 2:0, dok je u 22. kolu od naših momaka bila bolja ekipa AFK iz Ade, odnosno sa ovog gostovanja Slavija se vratila poražena sa 1:0.

U narednom, 23. kolu Potiske međuopštinske fudbalske lige, očekuje nas još jedan lokalni derbi između ekipa Hajduka i Slavije. Ishod ovog meča će umnogome odrediti i dalji tok prvenstvene trke, budući da je Hajduku na domaćem terenu potrebna pobeda kako bi ostao u šampionskoj trci sa Horgošem 1911, dok Slavija želi da opravda epitet jedne od najboljih ekipa ove sezone i osvoji nove bodove na teškom gostovanju.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment