Dečja nedelja u Banatskom Aranđelovu

U okviru obeležavanja Dečje nedelje u Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu je 4. oktobra upriličeno druženje učenika sedmih i osmih razreda sa vršnjacima OŠ „Zoltan Fo Ištvan“ iz Deske, iz susedne Mađarske.

Na terenu škole je priređen kratak kulturno umetnički program, uz nastup kulturno umetničkih društava „Dr Gavrilo Pekarović“ iz Banatskog Aranđelova i „Tisađenđe“ iz Novog Kneževca, a potom su odigrane dve prijateljske utakmice, u malom fudbalu za dečake i u odbojci za devojčice.

Potom je za domaćine i goste organizovana poseta Muzeju likovne umetnosti Milivoja Bate Klepića u Podlokanju.

Manifestaciji su, između ostalih, prisustvovali predsednik opštine Novi Kneževac dr Radovan Uverić sa saradnicima, gradonačelnik Deske Laslo Kiralj i direktorka OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ Svetlana Tamaši Jevtić.

Pomoćnik direktora OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ u Banatskom Aranđelovu Silvija Domonkoš naglašava da je saradnja sa Deščanima, na nivou lokalne samouprave, uspostavljena pre 17 godina. A, druženje đaka i prosvetara u Banatskom Aranđelovu je upriličeno prvi put. To je dobra polazna osnova za buduću, intenzivniju saradnju.

Susret i druženje učenika organizovan je zahvaljujući podršci Saveta MZ Banatsko Aranđelovo, na čelu sa Dežeom Čejteiem.

-Naša deca su prvi put u Banatskom Aranđelovu, dok je saradnja sa školom u Novom Kneževcu upsostavljena ranije, posredstvom IPA projekata, kaže Đerđ Vig, direktor OŠ „Zoltan Fo Ištvan“ iz Deske. – Dugo sarađujemo sa Savetom MZ Banatsko Aranđelovo. Zahvaljujemo se na pozivu za gostovanje i srdačno vas očekujemo u uzvratnoj poseti.

Dečja nedelja se od 2. do 6. oktobra obeležava u svim ograncima Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ na teritoriji opštine.

Tekst i fotografije – zvanična internet prezentacija opštine Novi Kneževac

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment