Banatskom Aranđelovu gosti darovali devet hiljada knjiga

Udruženje građana „Sećanje na nekog” u Banatskom Aranđelovu je pre šest i po godina otvorilo biblioteku u mesnom Domu kulture, zahvaljujući knjigama koje su poklanjali meštani, gosti i prijatelji koji ovamo rado dolaze na druženja.

Do sada je za biblioteku u Banatskom Aranđelovu prikupljeno preko 9.000 knjiga!

Među zapaženim donatorima biblioteke u Banatskom Aranđelovu su prijatelji Miloša Teofanova, koji kada dolaze na sever Banata donose i darivaju knjige. Ovom prilikom bivši predsednik opštine Sremski Karlovci profesor dr Miladin Kalinić, poznati novosadski arhitekta Đorđe Grbić i direktor Pokrajinskog zavoda za zaštitu spomenika kulture Zoran Vapa doneli su više od stotinu knjiga.

Za nas je kada oni dođu uvek praznik, jer su privrženi našem mestu, a pored druženja sa prijateljima uvek nađu vremena da posete našu biblioteku. Ne dolaze praznih ruku, nego nam uvek donose i vredne knjige. Knjige su stigle na pravo mesto, a našim darodavcima od srca veliko hvala

– kaže predsednica Udruženja građana „Sećanje na nekog” Angelina Dimitrijević.

Ona podseća da su od samog početka angažovanja na osnivanju biblioteke nesebičnu pomoć u opremanju, obezbeđenjem polica, računara i druge opreme pružili Dragoljub Šešić, Zoran Laušev, Bratislav Dimitrijević, Miloš Teofanov i drugi.

Angelina Dimitrijević koja je i bibliotekarka, dodaje da je biblioteka svakim danom sve bogatija, te da je i otvorena za čitaoce sredom od 10 do 13 sati. Knjige na čitanje uzima dvadesetak odraslih ljubitelja pisane reči, a najbrojniji čitaoci su đaci iz ovdašnje Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj” jer ovde nalaze lektiru.

Udruženje građana “Sećanje na nekog” pored održavanje biblioteke pisanu reč populariše i održavanjem književnih večeri na koje rado dolaze stvaraoci iz Subotice, Novog Kneževca, Kikinde, Beograda i drugih mesta. Do sada je devet puta tokom letnjeg raspusta organizovana dečija likovna kolonija, a radi se i na negovanju tradicija. Od Angeline Dimitrijević saznajemo da se deca upravo pripremaju za predstojeće korinđanje, stari običaj uoči Božića.

Tekst i fotografija – Milorad Mitrović („Dnevnik“)

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment