Hajka na kočovatske lisice i šakale

Lovačko udruženje „Kočovat“ iz Banatskog Aranđelova organizuje i ove zime tradicionalnu hajku „Kočovatska lisica 2018“.

Ova manifestacija se održava 18. put, a domaćini iz Banatskog Aranđelova u goste pozivaju lovce iz drugih krajeva da se 27. januara okušaju u reviru Kočovat koji se na krajnjem severu Banata nalazi uz srpsko-rumunsku granicu.

Prijave se primaju do 20. januara uz kotizaciju od 1.500 dinara za goste sa strane, a za članove LU „Kočovat“ 1.000 dinara. Detaljnije informacije mogu se dobiti i putem telefona 060/1551-703.

Upravnik lovišta Dušan Vranković kaže da je broj učesnika u hajci ograničen na 110, a da će se pored predatora lisica i šakala ovog puta loviti i fazani.

Predatora ima dosta na našem području, što potvrđuje podatak da su lovci iz našeg udruženja u prethodnom periodu odstrelili oko 60 lisica i oko 40 šakala. U dosadašnjim hajkama učesnici su uglavnom imali ulova. Pored predatora koji u ovakvim hajkama znaju i da nadmudre lovce, prilike će biti i da se love fazani iz prirodnog legla na našem terenu. Svi koji odstrele fazana mogu ga poneti, što je uračunato u iznos kotizacije, a za prvog odstreljenog predatora, lisicu ili šakala, za nagradu obezbeđujemo selektivni odstrel jednog srndaća

– kaže Vranković.

Doček učesnika hajke „Kočovatska lisica 2018“ je ujutru od 8 sati u Lovačkom domu u Banatskom Aranđelovu, odakle se posle banatskog doručka kreće u lovište. Po povratku sa terena u Lovačkom domu je zajednički ručak i druženje uz muziku.

Izvor – novosadski list „Dnevnik“, novinar Milorad Mitrović

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment