Hajka na kočovatsku lisicu opravdala očekivanja

Lovačko udruženje „Kočovat“ iz Banatskog Aranđelova organizovalo je i ove zime, sada već,  tradicionalnu manifestaciju pod nazivom „Hajka na kočovatsku lisicu“. Pomenuta hajka organizovana je 18. put.

Reč je o manifestaciji koja je osmišljena u cilju promocije Banatskog Aranđelova, kroz lovni turizam, budući da je atar našeg mesta veoma bogat fazanskom i drugom pernatom divljači, zečevima, divljim svinjama ali i predatorima poput lisica ili šakala.

Ljubazni domaćini, članovi lovačkog udruženja “Kočovat”, su nakon prijema gostiju, kojih je ovoga puta bilo skoro stotinu, a pristigli su iz svih delova Vojvodine, upriličili čuveni banatski fruštuk u seoskom Lovačkom domu, kako bi se svi učesnici hajke okrepili pred predstojeći iscrpljujući lov…

Zatim su se svi učesnici hajke, uz organizovan prevoz traktorima, uputili u revir Kočovat, koji se nalazi na krajnjem severu Banata u blizini srpsko-rumunske granice, nadaleko poznat po velikom broju raznolike divljači.

Nakon višesatne hajke, lovci mogu biti zadovoljni učinkom, budući da su ove godine odstreljeni po jedan šakal i lisica, kao i 32 fazana.

Mlađan Biga iz Stepanovićeva je uspeo da prvi odstreli šakala, pa mu je tako pripala glavna nagrada, odnosno odstrel jednog škart srndaća iz lovošta “Kočovata”, dok se Božidar Tomić iz Siriga može pohvaliti da je odstrelio lisicu. Prvog fazana na hajci odstrelio je Miodrag Jojić iz Novog Sada.

Po povratku sa terena u Lovačkom domu je organizovan zajednički ručak i druženje uz muziku, za sve učesnike hajke.

Fotografija – Milorad Mitrović

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment