Postavljene zaštitne mreže na stadionu

Nakon više od godinu dana upornog i kontinuiranog rada na realizaciji projekta postavljanja zaštitnih mreža na stadionu fudbalskog kluba „Slavija“, možemo sa zadovoljstvom konstatovati da su zaštitne mreže postavljene prethodnog vikenda.

Postavljanje zaštitnih mreža na stadionu je, za mogućnosti našeg kluba, zaista veliki projekat. Imajući u vidu da se godišnji budžet kluba, koji obezbeđuje lokalna samouprava, kreće na nivou od oko 400 hiljada dinara i pokriva samo troškove takmičenja, jasno je da za nas svaki infrastrukturni projekat iziskuje mnogo napora, pre svega u smislu iznalaženja neophodnih finansijskih sredstava za realizaciju istih – rekao nam je predsednik Skupštine kluba Nedeljko Popov.

Neophodna finansijska sredstva klub je obezbedio delom iz sopstvenih sredstava a delom kroz donacije i sponzorstva.

Tako je pletene zaštitne mreže, čija je površina ukupno 300m2 doniralo preduzeće DTD „Ribarstvo“ DOO iz Bačkog Jarka, koje ima svoju poslovnu jedinicu u Banatskom Aranđelovu, deo metalnih cevi potrebnih za noseću konstrukciju delom je obezbedio sam klub, dok je drugi deo obezbedila mesna zajednica Banatsko Aranđelovo u saradnji sa lokalnom samoupravom. Na kraju, klub je iz sopstvenih sredstava nabavio materijal potreban za betoniranje metalne konstrukcije.

Postavljanje same zaštitne mreže pomogao je Goran Mikić, poljoprivrednik iz Banatskog Aranđelova, koji je svojom mehanizacijom omogućio postavljanje i pričvršćivanje mreže na visini od 5 metara.

Ovom prilikom bih se zahvalio preduzeću DTD „Ribarstvo“ iz Bačkog Jarka, predstavnicima lokalne samouprave i čelnicima mesne zajednice, bez čije pomoći ne bismo bili u mogućnosti da realizujemo ovaj projekat. Na kraju moram pomenuti i članove uprave kluba koji su se maksimalno angažovali, svako u okviru svojih mogućnosti, da sprovedemo ovu ideju u delo – dodao je Popov.

Takođe, značajno je istaći da je i ovog proleća DTD „Ribarstvo“ DOO iz Bačkog Jarka pomoglo fudbalski klub nabavkom sportske opreme i to kupovinom 10 pari kopački, 5 lopti i 20 pari štucni.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment