Počeli radovi na uređenju porte pravoslavnog hrama

Pravoslavni hram Svetog arhangela Gavrila u Banatskom Aranđelovu ovih dana je stecište radova koji za cilj imaju uređenje staze u porti.

Tako će, u skladu sa obećanjem čelnika opštine Novi Kneževac i mesne zajednice Banatsko Aranđelovo, do Dana seoske slave (26. jula 2018. godine) biti izvedeni radovi na uređenju trotoara u porti pravoslavnog hrama.

Pre otpočinjanja radova na uređenju trotoara u crkvenoj porti a u cilju smanjenja troškova, odnosno kako bi se izbegli dodatni troškovi usled angažovanja izvođača radova, mesna zajednica Banatsko Aranđelovo i mesni paroh pravoslavnog hrama Bojan Turo, organizovali su radnu akciju kojoj se odazvao veliki broj meštana. Tom prilikom meštani su izveli radove na uklanjanju stare, postojeće staze u porti pravoslavnog hrama, koja je bila izrađena od cigala, te su tako stvoreni uslovi za izvođenje radova na betoniranju novog trotoara.

Trotoar u crkvenoj porti radi se od štampanog betona, odnosno najpre se izlije beton, zatim se u isti utisne izabrani kalup, koji se na kraju lakira. Vrednost radova iznosi 1,1 milion dinara, a investitori su opština Novi Kneževac i mesna zajednica Banatsko Aranđelovo.

Planirano je da se predmetni radovi završe do 20. jula 2018. godine, nakon čega će meštani Banatskog Aranđelova putem još jedne radne akcije izvesti neophodne radove u porti pravoslavnog hrama na uređenju zemljane i zelene površine, odnošenju stare opeke i sl.

Foto – Zlatan Fehimović i Bojan Turo

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment