Završeni radovi na uređenju staze u crkvenoj porti

Kako smo i najavili pre desetak dana, danas su završeni radovi na uređenju staze u porti pravoslavnog hrama Svetog arhangela Gavrila u Banatskom Aranđelovu.

Trotoar u crkvenoj porti, ranije od cigala, sada je urađen od štampanog betona, odnosno najpre je izliven beton, a zatim je u isti utisnut izabrani kalup, koji je na kraju izlakiran.

Vrednost ovih radova iznosi 1,1 milion dinara, a investitori su bili opština Novi Kneževac i mesna zajednica Banatsko Aranđelovo.

Nakon završenih radova na uređenju staze, meštani Banatskog Aranđelova su organizovali još jednu radnu akciju i izveli neophodne radove u porti pravoslavnog hrama na uređenju zemljane i zelene površine, odnošenju stare opeke i sl. 

Podsetimo, neposredno pred Vidovdan 2014. godine, otpočela je prva faza sanacije pravoslavnog hrama Sv. arhangela Gavrila u Banatskom Aranđelovu.

U prvoj fazi sanacije, obezbeđena su finansijska sredstva u visini od 2,5 miliona dinara, za zamenu starih vrata novim, hrastovim vratima, od punog drveta, kao i krečenje hrama.

Danas, nakon izvršenih radova uređenju crkvene staze u vrednosti od 1,1 milion dinara, hram i porta pravoslavne crkve u našem selu zasijali su u punom sjaju i predstavljaju ponos Banatskog Aranđelova.

Share

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment