Miloš Teofanov

Miloš TeofanovMiloš Teofanov je rođen 29. avgusta 1946. godine u Banatskom Aranđelovu, od oca Luke i majke Velinke, rođene Silaški.

Osnovnu školu završio je u Banatskom Aranđelovu, dok je Srednju ekonomsku školu završio u Novom Sadu 1965. godine.

Višu školu za spoljnu trgovinu završio je u Beogradu 1968. godine. Sa diplomom ekonomiste za poslove spoljne trgovine zaposlio se u jednoj od vodećih spoljno-trgovinskih kuća u tadašnjoj Jugoslaviji – „Agrovojvodina export-import“ 1969. godine, od kada počinje uspešnu  poslovnu karijeru.

Do svoje 35-e godine se aktivno bavio rukometom, nastupao je za „Sintelon“ iz Bačke Palanke (u prvoj ligi), „Željezničar“ iz Novog Sada i „Slaviju“ iz Banatskog Aranđelova.

U Novom Sadu je osnovao 1989. godine preduzeće „AMT uniagent“ DOO, sa 35 radnika koje se od osnivanja bavi trgovinom, obradom i ugradnjom elemenata od mermera i granita. Preduzeće je radilo na uvozu i izvozu sa čitavim svetom i vrlo brzo se svrstalo u red vodećih preduzeća u Jugoslaviji, kasnije Srbiji. Imalo je svoja registrovana predstavništva u Mađarskoj, Holandiji i Bugarskoj u periodu sankcija i ratova (1990. – 2000. godina).

Pogon za obradu i ugradnju mermera i granita otvara u Banatskom Aranđelovu 2005. godine, gde danas upošljava 6 radnika.

Kao donator učestvovao je u finansiranju obnove Pravoslavnog hrama u Banatskom Aranđelovu, sanaciji spomenika-biste kralja Aleksandra I Karađorđevića u Banatskom Aranđelovu.

Kao predsednik LD „Fazan“ i predsednik Saveta MZ Banatsko Aranđelovo inicirao je i učestvovao je u izgradnji lovno-privrednih objekata u Banatskom Aranđelovu (Lovački dom i fazanerija), sanaciji zgrada Domova kulture u Banatskom Aranđelovu i Podlokanju, kao i zgrade mesne zajednice, organizovao i delom finansirao štampanje „Monografije o Banatskom Aranđelovu“.

Govori i piše Nemački jezik, a služi se engleskim i italijanskim jezikom u poslovnoj terminologiji. Oženjen je i otac dvoje dece.

 

Nema komentara »

RSS feed for comments on this post.
TrackBack URL

Leave a comment